מנטור עסקי

מנטור עסקי הוא אדם מנוסה ובעל ידע במגוון תחומים: עסקי, שייוקי, פיננסי, ניהולי ומנטלי. המספק הכוונה, תמיכה וייעוץ ליזמים שאפתנים, עסקים קטנים ובינוניים המעוניינים להצמיח את העסקים הקיימים שלהם.

הם נותנים מהניסיון והמומחיות של עצמם כדי לעזור לבעלי העסקים לנווט את האתגרים והמורכבות של עולם העסקים, ומשמשים כמודל לחיקוי, שמלווה את הבעל העסק במסע האישי שלו.
הם מבינים את האתגרים הייחודיים שעומדים בפני יזמים, כגון פיתוח תוכנית עסקית, הבטחת מימון, בניית צוות, שיווק והגדלת פעולות.
על ידי מינוף ההצלחות והכישלונות שלהם. היועצים העסקיים יכולים לספק תובנות ואסטרטגיות חשובות שיעזרו ללקוחותיהם לקבל החלטות מושכלות יותר.

מנטור עסקי

אחד מתפקידי המפתח של מנטור עסקי הוא להציע הכוונה בפיתוח חזון ברור והגדרת יעדים ברי השגה. באמצעות תקשורת פתוחה וכנה, הם ממקדים את בעלי העסקים על מנת להשיג בהירות ומיקוד, שיובילו להצלחה וצמיחה, תוך התאמת פעולותיהם ליעדים ארוכי הטווח שלהם. יתר על כן, הם מספקים נקודת מבט רעננה, שונה, אחרת. הם יכולים לזהות נקודות פוטנציאליות או הזדמנויות שהתעלמו מהן שהלקוחות עלולים לפספס בגלל קרבתם לעסק.

ליועצים העסקיים יש תפקיד מכריע בהרחבת רשת הלקוחות. באמצעות הקשרים והקשרים שלהם בתעשייה, הם יכולים להציג את הלקוחות לשותפים, משקיעים או ללקוחות פוטנציאליים. הזדמנות זו יכולה לפתוח דלתות לשיתופי פעולה חדשים ולהזדמנויות צמיחה שאולי לא היו נגישות אחרת.

תפקידים נוספים של המנטור העסקי הם להעניק סיוע לעסקים גדולים וקטנים. המנטור מסוגל לזהות בעיות שמונעות מהעסק להצליח, לפתח אסטרטגיות להצלחת העסק ולמקסם רווחים קיימים, תוך הענקת ליווי אישי לתקופת זמן קצרה או ארוכה עבור בעל העסק.

ייעוץ עסקי נועד על מנת לספק מוטיבציה ועידוד במהלך הניצחונות והמכשולים. הם מציעים אוזן קשבת, מציעים תמיכה רגשית בזמנים מאתגרים וחוגגים הישגים לאורך הדרך. התמיכה הבלתי מעורערת הזו עוזרת לבעלי העסקים לשמור על מוטיבציה וממוקדים במסע היזמות שלהם. 

 

מהם היתרונות של ייעוץ עסקי?

יש כמה היבטים שיכולים לבוא לטובתכם כשאתם בוחרים בליווי לעסק שלכם:

  •     הדרכה ותמיכה – ידריכו אתכם מ- א' עד ת' בכל הקשור להצלחת העסק, תוך שהוא מעניק תמיכה אישית כל הדרך עד להשגת היעד הרצוי.
  •     מלכודות – במידה וקיבלתם הצעות עסקיות מגורמים שונים, ביכולתו לייעץ לכם האם זה כדאי בהתאם לפרופיל העסק הנוכחי שלכם או שמא מדובר בהליך שיהווה לכם מכשול להצלחת העסק.
  •     שיתוף בתובנות – ביכולתם של מנטורים עסקיים לשתף את הלקוחות שלהם בידע ותובנות שרכשו מנסיונם, כך שתוכלו להגיע להישגים מרשימים תוך זמן קצר.
  •     שיווק העסק – בתהליך מוענק סיוע פרקטי בנושא השיווק עבור העסק שלכם במידה שתתאים לפרופיל שלו ולהיצע שלו.
  •     ניהול פיננסי – היועץ הפיננסי מרכיב תוכנית פיננסית לעסק שלכם בהתאם למצב הכלכלי הנוכחי, כך שתוכלו להימנע מהפסדים ולהתחיל להרוויח.
  •     פיתוח – במידה ומדובר על עסק שעדיין לא יצא לשוק, תוכלו לקחת את השירות לצורך פיתוח המוצר שירכיב את העסק שלכם.

     

למי מתאים מנטור עסקי?

ייעוץ עסקי יכול לסייע למגוון רחב של עסקים. חשוב שתדעו שישנה אפשרות לליווי עסקי לטווח ארוך או מתמשך בהתאם לצורך שלכם. להלן דוגמאות נפוצות לעסקים שיכולים לקחת ליווי עסקי:

  •     עסקים קטנים – על מנת להגדיל את הרווח הכלכלי של העסק, להעניק ליווי אישי בהתאם למודל בו דוגל העסק (מכולת, חנות בגדים, קוסמטיקה וכו'), לספק הנחיות בכל הקשור לניהול נכון של העסק, תוך הימנעות מ"מלכודות" שיכולות לפגוע בו.
  •     יזמים – במידה ואתם יזמים ששוקלים לפתוח סטארטפ, תוכלו להיעזר במנטור עסקי שינווט אתכם בצורה מושכלת דרך המכשולים הצפויים בדרך להשקת המיזם שלכם. ביכולתו לספק הנחיות לבניית תוכנית עסקית ושיווקית להגשמת המטרות בצורה מהירה.
  •     בעלי עסקים מצליחים – גם בעלי עסקים מצליחים זקוקים לחיזוק ושיפור יכולות ההנהגה שלהם וכאן השירות בא לעזרתם בדרכים הבאות: שיפור יכולת ההנהגה, שיפור שיטת הניהול הקיימת ודרכים יעילות להתמודדות מול אתגרים קיימים.

     

כיצד להיערך לקראת פגישה עם יועץ עסקי?

 

הגדרת יעדים, שיווקי, כסף, מכירות, תזרים
לא לבוא לפגישה עם יועץ עסקי בידיים ריקות…

יש כמה היבטים שחשוב שתגדירו מראש לקראת הפגישה זכרו שככל שתתארגנו בצורה היקפית יותר – כך הדרך להצלחת העסק שלכם תהיה ממוקדת ומהירה יותר.

  •     הגדרת יעדים – הגדירו מראש את היעדים שברצונכם לעבוד עליהם במהלך הליווי העסקי. היו קונקרטים והמעיטו בהגדרות פשטניות, כמו: "..אני רוצה שהעסק יצליח" – יצליח מאיזו בחינה? שיווקית? התנהלותית או כלכלית? ככל שתהיו ספיציפיים יותר כך הדבר יבוא לטובתכם.
  •     מידע – דאגו לאסוף כמה שיותר מידע שלדעתכם יהיה מועיל להבהרת מצבו הנוכחי של העסק שלכם: דוחות כספיים, מחקר שוק ומצב התחרות בשוק של אותו העסק שאתם מנהלים.
  •     הכינו שאלות – מומלץ להכין שאלות רלוונטיות בהתאם לנושאים עליהם תרצו לדון. חלקו את השאלות לנושאים שונים כך שתהיו ממוקדים יותר.
  •     דיונים קודמים – אם כבר התנהלתם מול יועץ בעבר וזה לא צלח, כדאי שתיידעו על כך את היועץ העסקי החדש בנוגע למכשולים שנתקלתם בהם מול נותן השירות הקודם, כך שתוכלו למקסם הישגים ולהימנע מקצרי תקשורת ותסכול מולו.
  •     היו פתוחים – הקפידו לשמור על פתיחות וקשיבות במהלך התהליך והעבודה, היו פתוחים לשינויים ולביקורת שלו על העסק שלכם. זכרו שתפקידו להוביל אתכם להצלחה דרך תיקון של המצב הנוכחי.
  •     הערות – הקפידו להצטייד במחברת ועט ולכתוב הערות לאורך הפגישה שלכם ע"מ להתמקד בנקודות חשובות, המלצות ורעיונות לייעול העסק שדנתם בהם. זה יסייע לכם להישאר ממוקדים ולהטמיע התנהלות חדשה ונבונה אותה איש המקצוע מנסה להטמיע בעסק שלכם.
  •     עיון – לאחר כתיבת ההערות תוכלו לעיין בהן ולסגל סדר חדש לעסק שלכם, כך שיהיה ניתן להבחין בשיפור או בהרעה במצב וכך לדון הלאה מול המנטור להמשך התייעלות.
  •     מהות התהליך – כדי שהעסק שלכם יוכל להצליח צריך שיהיו 2 משתתפים: המנטור, שידריך ויעניק מהידע שלו לטובת העסק שלכם ואתכם, שתדאגו להטמיע את המודל העסקי שהמנטור קבע ע"מ לשפר את המצב הקיים – זכרו שצריך שניים לטנגו 🙂 

    בהצלחה רבה!
    מרכז זיו

יכול לעניין אותך גם:

הגדלת מחזור מכירות

הגדלת מחזור מכירות נחשבת לאחת המלאכות המאתגרות ביותר בעסק, אנו מניחים שיצא לכם לשאול את עצמכם לא מעט פעמים איך אתם יכולים להגדיל את מחזור

קרא עוד »

מודל לניהול כעסים בעסק משפחתי ובמערכות יחסים

מערכות היחסים בעסק משפחתי מורכבות הרבה יותר מאשר בעסק רגיל. מתעוררים קונפליקטים, שהמקור שלהם עמוק ולא בהכרח קשור ישירות לעסק.
ניהול הכעסים ופתרונם הכרחיים אם רוצים לשמור הן על העסק והן על המשפחה.
המודל "גשר הניצחון", המובא במאמר זה, מתאים גם לטיפול בכעסים במערכות יחסים במשפחה ובזוגיות.

קרא עוד »

מנהל פיתוח עסקי

מנהל פיתוח עסקי, בטח היית רוצה לפתח את העסק, להקפיץ צעד קדימה ולייצר רווחיות גבוהה יותר ויתרון על המתחרים! פיתוח עסקי נכון + יועץ עסקי

קרא עוד »
דילוג לתוכן